SANDER ALAERTS is de oprichter* van DOUBLEPOWER. 

Hij is een jongeman geboren in 1991, woonachtig te Diest. Sander heeft een visuele beperking. Zijn handicap heeft hij opgelopen door een vroeggeboorte (op 28 weken) waardoor hij als pasgeboren baby een dubbele hersen-bloeding kreeg. 

Sander krijgt ondersteuning door VZW Martine Van Camp uit Diest. Omwille van zijn visuele handicap is zelfstandig fietsen niet  mogelijk. Fietsen is wel zijn grote passie.  Zo graag dat hij met G-wielrennen begonnen is in de discipline tandem-fietsen.  

Hij wil laten zien dat mensen met een visuele handicap ook aan sport en topsport kunnen doen.

 

Niels Merckx - Piloot Sander Alaerts

Piloot bij Tandemteam Doublepower! Onlangs las ik het verhaal van Sander Alaerts, over het leven met een visuele beperking, zijn wielerdroom en zijn zoektocht naar een vaste piloot om zijn doelen trachten te realiseren. Zijn verhaal greep en sprak mij aan, waardoor ik Sander contacteerde en met hem een gesprek aanging. Het klikte op en naast de fiets, dus besloot ik om mee mijn schouders te zetten onder Sanders' project en wil ik hem helpen zijn dromen te realiseren! Dit jaar gestart met het BK TT en er zullen nog enkele wedstrijden volgen, louter om elkaar nog beter te leren kennen en te groeien als tandem! 🙌 Uiteraard zal ik dit project combineren met mijn eigen individuele uitdagingen voor oa @granfondoteam.be, waar er komende zomer ook nog enkele leuke zullen aankomen! Ik zie deze combinatie als zeer uitdagend, maar vooral ook als iets waarbij ikzelf meer balans hoop te vinden en voldoende variatie in de wedstrijden te verkrijgen 👊